Du är här

2016-01-13 - Teater
  • Carl-Einar Häckner kommer med sin show "Skärvor" till Folkan 10 februari. Foto: Pete Clark
  • Det är synd om papporna visas 29 januari.
  • Jacke Sjödin är en av artisterna under "Högspänning" 5 februari.
  • Reaktor visas 16 februari. Foto: Tiina Hauta-Aho
  • Lunchteatern "Lyckligare nu – eller kan man ha roligt utan sprit?" visas 17 februari. Foto: Petrick Degerman
  • Kingen kommer till Folkan 28 februari med showen "That's All Right".
  • Mårten Andersson gör sin enmansshow "Hybris" 12 mars. Foto: Robert Eldrim
  • Sven Björklund och Olof Wretling återkommer med ytterligare två föreställningar av succén "Till häst genom Västerbotten", 8-9 april.
  • Istid visas 15 april.
  • Barnföreställningen Papa Diops taxi visas 16 april. Foto: Patrick Degerman

Späckad teatersäsong

Här kan du se vad Örnsköldsviks Riksteaterförening bjuder på under våren, och även annat som händer på Folkan.

Program för Örnsköldsviks Riksteaterförening, och andra arrangemang på Folkan teater:

29 januari
Det är synd om papporna
. Vad är en pappa? En motsats till en mamma? Det här är en utforskande och självreflekterande föreställning som tar avstamp i vår samtid. En föreställning om papparollen i modern tid.

5 februari
Högspänning
. Jacke Sjödin, Mullin Mallin Band, Tomas Andersson och Avans Country and Northern Ensemble på scen när Olle Boman ställer till med jubileumskalas.

10 februari
Carl-Einar Häckner – Skärvor
. Trolleri, monologer och humoristiska infall. Svarta toner och vita tangenter. Det handlar om att laga något som är trasigt, om att limma ihop sig, gå sönder, och sedan laga sig själv igen. En magisk och musikalisk kväll.

16 februari
Reaktor
. Ett klaustrofobiskt politiskt explosionsdrama med högt till tak. Efter en explosion i Finlands sjunde kärnkraftverk har tre personer flytt till ett trångt skyddsrum. Under flera veckor är de osäkra på om de kommer att överleva. Samvetet gnager, illusioner brister och drömmar föds i den pressade situationen.

17 februari
Lunchteater. Lyckligare nu – eller kan man ha roligt utan sprit?
Efter drygt 30 år som komiker, skådespelare och producent samlar Monica Lindgren nu kraft och presenterar sin personliga monolog om resan ut ur en av vår tids största folksjukdomar. Det blir både humor och allvar, prat och sång om något så tabubelagt som alkoholism.

22 februari
Doug Seegers Show.

Berättelsen om hur den hemlöse Doug Seegers genom sången Going Down To The River och TV-programmet Jills Veranda slog igenom över en natt och gjorde den urfattiga Doug till en stjärna i det avlägsna landet Sverige är ett mirakel och en sann askungesaga. Fortsättningen där Doug med sin känslofyllda röst, genuina framtoning och ett fulländat artisteri stannar i de hjärtan som öppnat sig är inte lika spektakulärt, men desto mer imponerande. På mindre än två år har Doug spelat in och gett ut ett originalalbum, ett duettalbum med Jill Johnson samt ett julalbum. Alla har toppat eller legat högt upp på albumtoppen. Doug har gjort runt 200 konserter och varit med i TV-program som Allsång På Skansen, Nyhetsmorgon, Sommarkrysset och Kalle Moréus med mera.

28 februari
”That´s All Right” med Kingen och Betus
. En mäktig hyllning tillägnad 50- och 60-talets största legender och ikoner. Elvis, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Chuck Berry, Beach Boys, Beatles, Rolling Stones och många fler.

2 mars
Lunchteater. Cabaret Verboten
. Berlin. 30-tal. På en källarteater uppträder den gnistrande aktrisen Petronella tillsammans med sin ackompanjatör. De sjunger om den spirande kvinno- och gay-rörelsen, om kärlek, förtryck och frihet. Men Goebbels har utfärdat en order som förbjuder de dekadenta kabaréerna.

9 mars
Kärleken, döden & en slät kopp kaffe
. En föreställning om längtan, tango, kaffe och om att dö lite. En humoristisk, tröstande och kärleksfull hyllning till livet med sånger och texter av Ulf Lundell, Monica Zetterlund, Olle Ljungström, Emmylou Harris, Tom Waits, Elvis Presley, Dolly Parton, Barbro Hörberg, Evert Taube, Sara Lindh, Karin Boye och Kristina Lugn.

12 mars
Mårten Andersson – Hybris
. Vad har Zlatan, Kim Jong Un, Dr Alban, Mårten Andersson och resten av världen gemensamt? Alla har fått HYBRIS och samtliga ingår i Mårtens nyskrivna standup-show. En härlig mix av det Mårten tycker mest om – imitationer, spirituella betraktelser, publikinteraktion, en hel del inspirerande tankar och såklart – en stor mängd hybris.

16 mars
Lunchteater. Guldfiskar – kan man sona sina brott?
En pjäs om våld i nära relationer, om samvete, skuld och försoning. Två kvinnor möts i den sista slussen före transporten till ett liv i frihet. I väntan på att bli hämtade, börjar de tala om sina erfarenheter. Kan man sona sitt brott? Vad är möjligt? Och vad är omöjligt?

17 mars
Var är mitt hem
. Hur känns det att vara stämplad som illegal människa? Hur lätt är det egentligen att starta ett nytt liv i ett nytt land? I den gripande monologen berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut.

30 mars
Lunchteater. Edwall och Brel – en kantstött konsert
. En musikföreställning med sånger av Allan Edwall och Jacques Brel.

8 april
Till häst genom Västerbotten
. Sven Björklund och Olof Wretling, ena halvan av Umeås hyllade humorgrupp Klungan, gav sig i juni 2014 ut på en berättarjakt genom tre årstider i Västerbotten. Ungefär som sagosamlarna bröderna Grimm, fast 200 år senare.

9 april
Till häst genom Västerbotten
.

13 april
Lunchteater. Min far är död – en föreställning om lekfullhet
. En underhållande, självutlämnande och personlig betraktelse kring konsten att vara lekfull: vi har alla förmågan att leka, men hur lätt är det när man ligger efter med skolavgiften, bussen går om 5 minuter och barnen vägrar klä på sig och bara vill leka?

15 april
Jompa & Jag.
En monolog av och med Mikael Lindgren om revyartisten Kjell ”Jompa” Johansson (1936-2009), en naturbegåvning från Bureå som lockat till skratt under nästan fyra decennier.

15 april
Istid
. En pjäs om prestationer, föräldraskap och vinnarskallar. En berättelse om en mamma och hennes son, om att leva genom sina barn och helt och hållet satsa på sitt barns prestationer. Om relationer och om ett samhälle som hyllar individer som lyckas – och vad som händer när det inte går som man tänkt sig.

16 april
Papa Diops taxi
. En barnföreställning (riktar sig till åldern 6-9 år) om den lilla pojken Sené i Senegal som älskar att åka med sin farbror Diop som kör taxibuss mellan Dakar och Saint Louis. Varje resa är ett nytt äventyr och allt kan hända.

 

Dela med dig av denna artikel på: