Musik

Klassisk musik

Här hittar du vårens konserter som arrangeras av Örnsköldsviks Musiksällskap.

Örnsköldsviks Musiksällskap har sina konserter i Pingstkyrkan, förutom 15 mars då man håller till i Arnäs kyrka.

29 januari
Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten tillsammans med Karin Bengtsdotter i en konsert som spänner över Ravel via Beethoven till uruppförande av Davide Saulesco.

28 februari
Stormande känslor med Musiksällskapets symfoniorkester där dirigenten David Wahlén bjuder på ett urval av de stora känslouttrycken.

15 mars
Barock i Arnäs kyrka. Ensemble ur Musiksällskapets symfoniorkester bjuder på barockmusik. Anledningen till att man håller till i Arnäs kyrka är att den vackra cembalon kommer till användning.

8 april
Nordiska Kammarorkestern med dirigent Tobias Ringborg som också är violinsolist. På programmet står bland annat Beethovens symfoni nr 3 ”Eroica” och Ringborg bjuder på sin egen tolkning av detta klassiska mästerverk.

7 maj
ÖMS Vårkonsert. Dirigent Jonas Nyström leder Musiksällskapets symfoniorkester i årets vårkonsert. En välsjungande solist ska också förgylla kvällen, vem det blir meddelas senare.

15 maj
Klassiskt och jazz. Konsertpianist Rune Andersen tillsammans med musiker från Norrlandsoperan bjuder på Trygve Madsens och Johannes Brahms trio för violin, horn och piano. Dessutom blir det jazzstandards med ö-viksbekante pianisten Alf Häggkvist med sin trio som i övrigt består av hans son Krister på trummor och Filip Augustsson på bas. Jazz och klassiskt i skön harmoni.

 

Publicerat