Du är här

2016-01-06 - Onside med Jonas
Carl Grundström målade mot USA men det räckte inte. Foto: Håkan Nordström

Några tankar om hockey

Mina tankar om vad som hänt i hockeyvärlden de senaste dagarna.

  • Juniorkronornas VM startade på ett bra sätt, med ett fint spel och ett härligt go i laget, trots William Nylanders tidiga frånvaro, men avslutningen fick en bitter eftersmak. Förlust i semifinalen mot Finland och i bronsmatchen blev laget överkört av USA. Trots det är Junior-VM väldigt kul att se på, för allt kan verkligen hända. Målvakten Linus Söderström visade att han, trots det som finns i hans bagage, var Sveriges bäste spelare och kommer få en bra framtid i kassen.

 

  • Modo Hockeys vd Charlotte Gustavsson lämnar sitt jobb efter säsongen. Hon har kommit med nya idéer och varit nyttig för Modo och visat att trots ett tufft utgångsläge ekonomiskt så går det att vända det till något positivt. Synd bara att det inte smittat av sig ner på isen. För det är på isen det mesta hänger på i slutändan.

 

  • Byron Ritchie fick ett positivt besked av läkaren och kanske kan han bli den som ger laget ny energi och framtidstro innan kvalser… jag menar ingemansl… eller, ja vad menar jag egentligen? Ett positivt besked i alla fall.

 

  • Modos säsong fortsätter ikväll, Frölunda borta, och på lördag, Skellefteå hemma, och ska det bli några poäng överhuvudtaget så måste allt, verkligen allt klaffa och puckarna måste börja studsa rätt. Då kan det gå, men om misstagen och slarvet fortsätter, då blir det två otroligt jobbiga matcher. 
Dela med dig av denna artikel på: