Du är här

2015-12-15 - Onside med Jonas

"På den första lappen läser jag"

Senaste dagarna har handlat mycket om små plastbollar som innehåller lappar med fotbollslag på. Lottningen till två stora turneringar har avgjorts och resultaten tåls att analyseras.

Igår lottades åttondelsfinalerna i Champions League. Tuffa och spännande matcher väntar. Några av duellerna sticker ut:

PSG mot Chelsea. Ja, ni kommer ihåg rätt. Lagen möttes även i förra årets åttondelsfinal, då med PSG som vinnare. Jag hoppas för Zlatans skull att han, tillsammans med sina lagkamrater, åter står som vinnare, för detta kan vara Zlatans sista chans till att vinna ”den där jävla Champions League”.

Bayern München mot Juventus och Roma mot Real Madrid. Roliga matcher med många offensiva kvalitéer i lagen. Bayern och Real går vidare.

Arsenal mot Barcelona. Igen. Lagen har ställts mot varandra flera gånger i slutspelet senaste åren och tyvärr för min del, som är ett Arsenal-fan, så har Barcelona gått segrande ur duellerna. Jag hoppas verkligen att Arsenal kan göra två bra matcher och chocka fotbollseuropa genom att slå ut jätten Barcelona. Tufft läge är det men bollen är fortfarande rund och allt kan hända.

 

I fredags lottades grupperna till sommarens fotbolls-EM i Frankrike. Sverige hamnade i en grupp med Belgien, Italien och Irland. En riktig utmaning med andra ord. Belgien kommer att vara favorit till att ta hem gruppen och jag tror att Sverige och Italien kommer slåss om andraplatsen. Irland tros bli gruppens slagpåse, men går man till ett stort mästerskap så är ingen match enkel.

Vilket lag vinner EM: Tyskland

Vilket lag överraskar: Island

Hur långt går Sverige: Åttondelsfinal

 

Det blir en spännande sommar.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: