Du är här

2015-12-05 - Teater
Foto: Sandra Lee Pettersson

Skotten i Ådalen

Var slutar lusten och när tar plikten över? Vad gör jag för min egen skull och vad för andras? Frågorna ställs i föreställningen ”När man skjuter arbetare …” som visas på Folkan Teater.

Kerstin Thorvall berättar i sin bok ”När man skjuter arbetare…” från 1993 sina föräldrars historia. En berättelse som nu blir stor dramatik på de små scenerna. Stor i meningen stora känslor – både uttryckta och undertryckta.

Kärlekshistorien mellan Hilma och Sigfrid är ett romantiskt och dramatiskt skillingtryck, från den ljuva förälskelsen till den uppslitande finalen. Den handlar om de våldsamma krafter, onda och goda, som kärleken kan skapa. Allt i en tid då samhället skakas av ekonomiska krascher och motsättningar, som slutar med skotten i Ådalen 1931.

I en samproduktion mellan Teater Västernorrland och Estrad Norr har boken blivit teater i regi av Åsa Ekberg och manus av Kjell Sundstedt. På scen ser vi Bodil Carr Granlid, Camilla Eriksson, Peter Mörlin och Ingmar Virta.

Första föreställningen gavs i går. Den andra ges idag, lördag 5 december, och imorgon är det dags för den sista. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: