Hockey

Adrian och William JVM-klara

William Nylander från Toronto och Adrian Kempe från Los Angeles är spelklara och därmed tror många att Sverige blir en av guldfavoriterna i årets JVM i hockey som avgörs i Helsingfors mellan 26 december och 5 januari.

Både Kempe och Nylander spelade i fjolårets turnering i Kanada.

– Det ska bli jäkligt roligt, faktiskt, säger Kempe till Expressen.

Juniorkronorna håller på att bygga ihop ett riktigt starkt lag till turneringen som avgörs i Finland med start på annandagen. Sportbladet skrev i onsdags om hur en svensk delegation bestående av generalsekreterare Tommy Boustedt, Peter Forsberg och SHL:s vd och sportchef, Jörgen Lindgren och Johan Hemlin varit på plats i USA under veckan för att ordna NHL-svenskar till JVM-truppen. De tre aktuella svenskarna var William Nylander, Adrian Kempe (Los Angeles) och Oliver Kylington (Calgary).

Samtliga spelar just nu AHL-hockey och då ska de, enligt avtalet mellan NHL och Svenska Ishockeyförbundet, släppas till junior-VM

Det hade dock spekulerats i att Toronto inte vill släppa William Nylander, som övertygat stort i AHL och ligger i toppen av poängligan.

– De ville bara titta närmare på några saker och återkomma. Jag ser inte det här som något problem, sa Peter Forsberg till Sportbladet om situationen i onsdags.

– Det känns jättekul att få spela junior-VM igen. Det ska bli jäkligt roligt, faktiskt, säger Kempe till Expressen.


 

Publicerat