Övrig kultur

Betnérs pågående arbete

Två gånger utsedd till Sveriges bästa manliga komiker och i år fick han dessutom ta emot det prestigefyllda Albert Engström-priset. Söndag 29 november står Magnus Betnér för underhållningen på Folkan Teater.

Främst i England är så kallad ”Work in progress” en känd företeelse som innebär att komikern jobbar fram material till nästa stora arena-turné via mindre teatrar. Magnus Betnér har alltid varit pigg på att testa nya grepp och han har även stor erfarenhet från den brittiska humorscenen. Därför kändes det naturligt att själv testa Work in progress, vilket också är titeln på hans turné.

– Men eftersom vi är färre människor i Sverige än i London så får jag åka runt på fler stället. Idén är att jobba fram en timme nytt material, säger Magnus Betnér, som inför turnépremiären gav tre föreställningar på Maximteatern i Stockholm med 40 minuter nytt material varje kväll.
– Jag gjorde tre helt olika shower, sedan har jag tagit material och pusslat ihop till den här turnén. Lite kan också tillkomma på varje ställe jag kommer till.

Varje kväll har Magnus med sig en support som kör cirka en halvtimma själv innan huvudakten. Här i Örnsköldsvik blir det Dominik Henzel, känd från bland annat Parlamentet, Comedy Fight Club och kultfilmen G från 1983.
– Dominik är jättebra, jag har jobbat med honom på ett antal klubbar. Jag försöker plocka med mig de bästa komikerna och de flesta kör bara en kväll eller två, men nu åker vi långt och Dominik är med på fyra platser.

Varför ska ö-viksborna komma och se ”Work in progress”?
– För att det blir jävligt bra och för att det kan vara kul att se hur man jobbar fram nytt material. Det blir en väldigt bra kväll kan jag lova.

Foto: Mats Bäcker

 

Publicerat