Du är här

2015-11-22 - Nyheter/Reportage
Styrelsen för Attention Örnsköldsvik. Från vänster: Kristina Isberg, Pernilla Grundström, Einar Härdin, Kicki Edlund Jonsson, Malin Andersson Söderlind, Frida Dahlgren och Anette Edler. Saknas på bilden gör Tony Jonsson. Foto: Ulf Eklund

Attention fixar gratisföreställning

För elva år sedan startade Attention i Örnsköldsvik med 40 medlemmar. Nu är det antalet närmare 300, men föreningen vill bli ännu större.
– Psykisk ohälsa är en av våra snabbast växande samhällsproblem, säger ordföranden Einar Härdin

Föreningen i Örnsköldsvik är en del av riksförbundet Attention som är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADHD, Aspergers syndrom och Tourettes syndrom. Organisationen arbetar för att personer som lider av funktionsnedsättningarna ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden.

– Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning, berättar Pernilla Grundström, en av styrelseledamöterna i lokalföreningen.

Det handlar nästan uteslutande om information och kunskapsspridning för att öka förståelsen för ett problem som tyvärr sjunker allt längre ner i åldrarna. Som ett led i den strävan arrangerar Attention i Örnsköldsvik en rad aktiviteter och en av dem är föreställningen ”Nu blev det knas!” av riksbekanta teatergruppen Ung Utan Pung. Med hjälp av Örnsköldsviks kommun, Studiefrämjandet och sponsorer kan Attention bjuda på gratisföreställning i Nolaskolans Aula klockan 19.00 onsdagen den 25 november.

– Vi vänder oss till ungdomar mellan 13 och 20 år och alla vuxna som möter och arbetar för dessa unga, säger Einar Härdin.

Dela med dig av denna artikel på: