Näringsliv

Tomas Nilsson ny vd och koncernchef för SEKAB

Kemiföretaget SEKAB:s nye vd och koncernchef är utsedd, Tomas Nilsson, som tidigare varit produktionschef på SCA Obbola AB.

– SEKAB är en ledande etanolaktör i Europa som också bedriver ett omfattande och unikt innovationsarbete för utveckling av nya bioraffinaderiteknologier. Jag ser fram emot att få leda och utveckla arbetet mot fler gröna lösningar för en hållbar framtid, säger Tomas Nilsson, tillträdande vd för SEKAB.
Tomas Nilsson efterträder Anders Fredriksson som lämnar bolaget den 11 december för att bli vd för Norrmejerier.

Nyligen firade SEKAB 30 år, men företaget har sina rötter i en över hundra år gammal kemiproduktion i Örnsköldsviks Bioraffinaderiområde. I dag är SEKAB ett grönt kemi- och innovationsföretag som förser industri och samhälle med långsiktigt hållbara kemiprodukter och biodrivmedel.

– Tomas Nilsson har gedigna erfarenheter från industrier både i Sverige och utomlands och rätt kompetens för att leda SEKAB, säger Göran Gezelius, styrelseordförande för SEKAB.

Den 1 februari 2016 tillträder Tomas Nilsson tjänsten som koncernchef för SEKAB och vd för bolagen SEKAB Biofuel Industries, SEKAB BioFuels & Chemicals samt SEKAB E-Technology.

Publicerat