Musik

Louise lockade storpublik

- Att få stå på scen och sjunga är den bästa medicinen, säger MS-sjuka Louise Hoffsten.

Märkt av sin svåra sjukdom klarade Louise Hoffsten ändå av att bjuda publiken hos Perdido Jazz & Blues på Brux på en mycket bra konsertupplevelse. Louise plockade fram såväl gamla låtar som 2013 års Melodifestivalbidrag "Only the deas fish follow the stream" samt material från hennes helt färska platta "L". Hon framförde också ett par av sina egna Elvistolkningar.

- Hade Elvis levt idag hade han varit 80 år och han hade förmodligen åkt till Finland och frågat om han fick spela med det här fantastiska bandet, sa Louise och syftade på Wentus Blues Band som kompande henne under kvällen.
- Men vi föredrar nog ändå Louise, kontrade bandets basist Robban Hagnäs.

Som uppvärmare inför Louise Hoffsten och Wentus Blues Band fick publiken höra ö-viksmusikern Lars Ekengren som bjöd på ett akustiskt set. Lars Ekengren är en ypperlig låtskrivare och besitter dessutom en mycket bra stämma, men en lagom raspighet. Synd bara att så många i publiken tyckte att det var viktigare att snacka högljutt om allt möjligt i stället för att lyssna till Lars. Går man ut för att lyssna på musik ska man väl också göra just det - lyssna. Åtminstone i respekt för de uppträdande artisterna.

Publicerat