Du är här

2015-10-31 - Musik

Adventsstämning med Rickard Söderberg

Vi har biljetter som vi lottar ut! Lyssna när Rickard sjunger O Helga Natt.

Han är operasångaren som också sjunger musikal och deltar i Melodifestivalen. Han var med i TV4s Körslaget 2013 och i år vann han Hela kändis-Sverige bakar på samma kanal. Han arbetar också hårt med HBTQ-frågor. Första advent är Rickard Söderberg gäst hos Nota Bene på körens årliga ”Stämning i Advent”.

Operasångare, pianist, debattör, körledare och numera Melodifestivaldeltagare. Rickard Söderberg har hunnit samla på sig en hel del olika titlar under sin karriär och har med åren kommit att bli en folkkär artist med stor bredd.
Varje år är han ett stående inslag i Malmö Stads nyårsfirande, han har satt publikrekord på Malmö Opera med sina Barbara Streisand-konserter och han har krävt att svenska ambassaden i Moskva skulle hissa regnbågsflaggan i samband med Stockholm Pride. Rickard Söderberg har också samarbetat med Greenpeace för att släppa aktivister som blivit tillfångatagna i Ryssland och vid flera tillfällen har han tagit ställning för miljötänkande genom exempelvis minskat köttätande.

Om sig själv skriver Rickard:
”Mitt dayjob är att sjunga opera. Men på nätterna förvandlas jag från operadiva till superhjälte, komplett med superpowers, fladdrande cape och biceps tjocka som lår. Då blir jag mitt alias Gaytenor och vadar vildsint genom homofob dynga, och slåss mot världens politiska och religiösa superskurkar. Min arena är sociala medier och mitt vapen är ordet.”

Till Örnsköldsvik och de två adventskonserterna med kören Nota Bene har Rickard med sig sin egen pianist Johan Reis. Kören, under ledning av Lillemor Bodin Carlson, är också förstärkt med musiker. Konserterna ges i Pingstkyrkan söndag 29 november.

Vinn biljetter!

Vad hette låten som Rickard Söderberg sjöng tillsammans med Elize Ryd i Melodifestivalen?

Svara rätt på frågan så deltar du i utlottningen av biljetter till Stämning i Advent 29 november. Vi drar fem vinnare som får två biljetter var (vinstvärde 660 kronor).
Svaret, ditt namn och adress mejlar du till tavling@7an.se.
Skickar du per post (endast vykort) är adressen 7an Mediapartner, Box 449, 891 29 Örnsköldsvik.

Svaret vill vi ha senast 2 november. Vinnarna presenteras i Tidningen 7 nr 40.

 

Dela med dig av denna artikel på: