Musik

LaGaylia i välgörenhetskonsert

LaGaylia Frazier sjunger med nya Sjung Övik-kören i Nolan i kväll, lördag.

Var tredje år återkommer LaGaylia Frazier till Örnsköldsvik. 2009 var hon adventsgäst hos Nota Bene i Pingstkyrkan, 2012 sjöng hon med Jan Lundgren Trio på Brux och nu är det dags för en kör igen. Ikväll, lördag 31 oktober, ger LaGaylia en välgörenhetskonsert i Nolan med Sjung Övik-kören.

Vi har tidigare berättat om Malcolm Chambers nystartade projekt Sjung Övik-kören som varje termin ska arrangera en konsert. Då var det hemligt vem som skulle vara första gästartist men sedan ett tag tillbaka är det officiellt att det blir Florida-födda LaGaylia Frazier som sedan 2001 är bosatt i Sverige.

– Jag träffade Malcolm för 8-9 år sedan och sjöng med honom. Sedan dess har vi haft kontakt på sociala medier och jag blev väldigt glad när han ringde och undrade om jag ville sjunga med hans nya kör, säger LaGaylia som poängterar att konserten är ett välgörenhetsarrangemang.
– Vi sjunger för välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag och det är underbarn att göra något för att barns drömmar ska kunna förverkligas. Malcolms plan med kören är fantastisk, dels att ge personer möjlighet att träffas och sjunga och dessutom att göra välgörenhetskonserter. Det är viktigt med välgörenhet, man mår så bra efteråt. Det blir bara goda saker av detta – för sångarna i kören, för publiken och för barnen som får hjälp.

LaGaylia kan också se fram emot sina 13 julshower i Ystad, ”The Soul of Christmas”. Dessutom är hon på gång med en ny platta.
– Den kommer i januari. Jag gör den tillsammans med Paulo Mendonca, det blir lite Stevie Wonder, Beyonce och U2 bland annat.

Tillsammans med Malcolm Chambers Sjung Övik-kören blir det mest soul i Nolan Ikväll.
– Malcolm sjunger mycket gospel men jag är ingen gospelsångare, jag inte uppfostrad i gospeltraditionen. Det är mest soul för mig, även om Jan Lundgren alltid säger att jag egentligen är en jazzsångerska. Jag kommer att sjunga sånger som är betydelsefulla för mig, och jag hoppas kunna sjunga tillsammans med publiken. Det blir en riktig feel good-kväll med kören och publiken, lovar LaGaylia Frazier.

 

Länkar
Publicerat