Näringsliv

Magnus Hallberg ny vd för SP Processum

Med en gedigen bakgrund inom biokemisk forskning och patentverksamhet, sedan 2011 anställd som patentingenjör hos SP Processum och senare också IP-koordinator för SP-koncernen, har Magnus Hallberg utsetts till ny VD för SP Processum och efterträder Clas Engström.

Magnus Hallberg tog civilingenjörsexamen 1999 vid Umeå universitet inom biokemi och genomförde därefter sitt doktorandarbete vid Umeå universitet. Från januari 2005 till april 2008 innehade Magnus en Post doc-tjänst vid Imperial Collage London innan han anställdes hos Patent och Registreringsverket, PRV, som patenthandläggare

– Bland flera mycket kompetenta och erfarna kandidater i rekryteringsprocessen var det Magnus Hallberg som kom ut starkast, säger Andreas Johansson, styrelseordförande för SP Processum AB iett pressmeddelande. Magnus är ett val inifrån organisationen och har bland annat varit FoI-chef för SP Processum, lett arbetet med SP-koncernens IP-strategi och under september varit tillförordnad VD för SP Processum. SP Processums styrelse och ägare, SP och Processums Intresseförening, är unisont mycket glada över att Magnus vill ta rollen som VD och fortsatt arbeta med utvecklingen av vår koncern.

– Det känns otroligt spännande och utmanande att få förtroendet att leda verksamheten och utvecklingen av SP Processum, säger Magnus Hallberg. Vi har en enormt motiverad och kompetent personal som i många fall är nationellt ledande inom sina respektive områden. Att vara chef på SP Processum tror jag därför i mångt och mycket handlar om att ge personalen resurser och förutsättningar att släppa loss all den skaparkraft och problemlösarförmåga som de besitter. 

Publicerat