Skola & utbildning

Celebert skivbolagsbesök hos Musikmakarna

Ofta ser vi NHL-scouter på besök i Fjällräven center på jakt efter blivande hockeyproffs. Idag besökte en ”EDM-scout” Musikmakarna på jakt efter nya låtskrivar-ess och fräscha hits i EDM-genren.

EDM (Electronic Dance Music) är en av de absolut största musikgenrerna idag och i de flesta länder domineras topplistorna av någon form av EDM. Mest kända artister i Sverige inom genren är naturligtvis Aviici och även Swedish House Mafia.

En av världens just nu största DJ:s är Hardwell och idag fick Musikmakarna i Örnsköldsvik besök av Mattijs van Welzenis, från Hardwells skivbolag Revealed.

EDM – Hur får man till en verklig hit i den musikgenren Mattjis?
– Några absolut viktiga ingredienser bör finnas med. Låten ska ha en mycket medryckande melodi, som fastnar hos lyssnaren och rätt medryckande rytm.

Niclas Lundin, lärare på Musikmakarna och själv låtskrivare, genomför för närvarande en låt- och textskrivarkurs och som en del i den kursen var Mattijs inbjuden att föreläsa. Men även för att ge eleverna chansen att skriva mot de DJ's som Mattijs företräder via bolaget Sorted Management och även skivbolaget Revealed och DJ Hardwell.

Denna dag var det så dags för de trettiotalet förhoppningsfulla och möjligen smånervösa eleverna att få presentera sina verk i förhoppning om att knyta värdefulla kontakter med de artister som Mattijs företräder.

– Mötet idag med Mattijs kan göra skillnad i deras kommande karriär. Den här branschen är mycket mer öppen för okända låtskrivare jämfört med popmusiken och mötet idag kan innebära nya spännande utmaningar, säger Niclas Lundin.

Musikmakarnas elever som levererat många låtar genom åren till olika artister och evenemang, kanske även denna dag fick värdefull kontakt med Mattijs van Welzenis för en blivande låt- och textskrivarkarriär.

Fakta om Musikmakarna
Musikmakarnas YH-utbildning har som mål att utveckla framtidens låtskrivare i såväl Sverige som internationellt. Med många års erfarenhet som utbildare samarbetar man idag med de mest namnkunniga musikförlagen över hela världen. Musikmakarna är en unik utbildning i landet, väl etablerad och mycket framgångsrik.
 

 

Publicerat