Skola & utbildning

Stort engagemang inför Yrkesmässan 2015

Onsdag den 14 oktober kommer alla elever i årskurs 9 i Örnsköldsvik att besöka Yrkesmässan på Fjällräven Center, även alla gymnasieskolor och unga arbetssökande är inbjudna. Det beräknas vara tusen elever på plats och tvåhundra företagsutställare.

Det finns 8703 olika yrkeskategorier i Sverige - i snitt känner en elev på högstadiet till ca. 40-50 av dessa. Onsdag 14 oktober kommer alla elever i årskurs 9 i Örnsköldsvik befinna sig på Fjällräven Center för att vidga yrkesperspektivet och träffa inspirerande yrkesambassadörer och företagsrepresentanter. Yrkesambassadörerna ska berätta om sina arbeten och kunna svara på frågor och funderingar gällande elevernas drömyrken.

Arrangören av Yrkesmässan är den ekonomiska föreningen Destination Jobb, vilket är ett samverkansprojekt mellan Örnsköldsviks Kommun, Landstinget Västernorrland och lokala arbetsgivare. Det är en obligatorisk dag för alla elever i årskurs 9 i Örnsköldsviks och det är andra gången Yrkesmässan anordnas. Nytt för denna gång är att alla gymnasieskolor är inbjudna som besökare, samt unga arbetssökande. Det beräknas vara tusen elever på plats och tvåhundra företagsutställare.

09.30 Yrkesmodevisning: Häftig modeshow där 25 stycken yrkesambassadörer mannekängar och visar fram sina yrken på en scen. Konferencier Ann Ödling.
10.00-12.00 Mingel: Elever i årskurs 9 minglar med företagsrepresentanter
12.00 Föreläsning: Jerry Engström håller en inspirerande föreläsning
13.00 Mingel - Gymnasieelever och unga arbetssökande minglar med företagsrepresentanter
15.00 Slut för dagen

Publicerat