Teater

Kanske Frankenstein

I dag har Jens Nilsson premiär på sin nya enmansföreställning på Thuleteatern.

Det handlar om utanförskap, hat, rasism och döden. Men också om livet och vårt behov av kärlek. Jens Nilsson ger sig på den klassiska berättelsen om Frankenstein och premiär blir det här i Ö-vik på Thuleteatern.

Efter sina succéer ”En mans föreställning” och ”Kanske Romeo & Julia” har ö-viksskådespelaren Jens Nilsson satt klorna i en klassiker som nog alla känner till.
– Frankenstein har alltid varit en berättelse som fascinerat mig, ända sedan jag såg en av filmerna som barn. Den handlar om så fasansfullt mycket och det finns många teman att berätta om. Alla kan historien men inte många vet nog vad den egentligen handlar om. Många har inte läst Mary Shellys roman, säger Jens.
– Här finns teman som rasism och rädslan för det okända, utseendefixering och frågan om vem som har rätt att bestämma över liv och död. För mig handlar den framförallt om vårt behov av kärlek och jag hoppas att publiken ska kunna få en rolig stund när de kommer och ser den. Jag vill att föreställningen ska vara rolig och lite knäpp.

I ett samarbete mellan Teater Västernorrland, teaterföreningen Fria Thule och Vuxenskolan ger Jens – ensam på scenen men med publiken till hjälp – tre offentliga föreställningar i Ö-vik: lördag 3, onsdag 7 och fredag 9 oktober. Dessutom ger han, i samarbete med Kulturskolan och Kulturrådets projektet Skapande skola, åtta skolföreställningar för elever i årskurs 8 under vecka 41.
– Det känns väldigt roligt att spela hemma i Ö-vik och att få ha premiären på Thuleteatern. Det är viktigt att kulturen får synas i Ö-vik, säger Jens.

 

Publicerat