Du är här

2015-09-03 - Friluftsliv
Jonna Jintons vinnarbild (något beskuren).

Jonna Jinton vann fototävling

Grundtjärnsbon utsedd till årets trädfotograf av Tidningen Vi:s läsare.

Bloggaren Jonna Jinton från Grundtjärn blev årets trädfotograf. Hennes John Bauer-mystiska trädbild tog hem en tredjedel av de över 2 500 rösterna i Vi-skogens och Tidningen Vi:s fototävling Sveriges bästa trädbild – som genomfördes för tredje året i följd.

Den senaste veckan har allmänheten kunnat rösta på tio finalister i tävlingen, de valdes ut av en jury bland över 350 inskickade bidrag. När tävlingen avslutades under onsdagen hade rekordmånga röster lagts för att kora Årets trädfotograf. Jonna Jintons drömska trädmotiv, där hon som i många av sina fotografier själv tar plats i bilden, tog hem klart flest röster.

– Det känns helst fantastiskt att min bild vann! Jag tog den bara för någon vecka sedan, klockan var fem på morgonen, dimman låg kvar och jag stod lutad mot en gran som lystes upp av solen och bara njöt av att vara i skogen. Jag tror att bilden uppskattas för att den visar på en kärlek mellan människor och naturen. Det är någonting vi tappat i dag men kan få tillbaka genom att bara gå ut i skogen, säger Jonna Jinton.

För fyra år sedan lämnade Jonna Jinton det trygga livet i Göteborg för en vedeldad stuga i Grundtjärn, en by med tio invånare i Västernorrland. Där livnär hon sig nu som fotograf, smyckesdesigner och konstnär – och skriver den populära bloggen jonnajinton.se.

Jonna Jinton kommer nu att bli publicerad i Tidningen Vi och tar hem utmärkelsen Årets trädfotograf.
– Stort grattis till Jonna Jinton och tack till alla som bidragit med bilder och röstat i Sveriges bästa trädbild. I år efterlyste juryn bilder som visar relationen mellan människor och träd, och det har Jonna i sin vinnarbild och i hela sitt konstnärskap verkligen tagit fasta på, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen och juryledamot i tävlingen.

Dela med dig av denna artikel på: