Näringsliv

Nytt industriområde på Måvägen

Ett nytt industriområde är på god väg att växa fram vid norra utkanten av Örnsköldsviks stadskärna. Närmare bestämt vid Måvägen där det hänt mycket på senare år.
– Vi tror på det här området, säger Erik Grundberg, platsschef på nyetablerade entreprenad-, logistik- och industriföretaget BDX.

Centrala industriområden i kommunen för ofta tankarna till Gullänget, Gålnäs och Alfredshem. Men här vid norra infarten till Örnsköldsvik är ett liknande område på god väg att växa fram.

Nio företag har etablerat sig på området, Lantmännen och Nordemans bygger nytt och en annan viktig aktör är bland andra Matts Bylin, ägare till företagen Timmer & Godshantering samt Norbergs Åkeri.

Vi träffar honom i den spitternya kontorsbygnaden på Måvägen där han förlagt sin administration samt även hyr ut lokaler till branschjätten BDX som satsar stort i Norrland och vill vinna marknadsandelar i Västernorrland.

– Jag såg mig om efter nya kontorslokaler och av naturliga skäl ville jag vara nära övrig verksamhet. I brist på befintliga alternativ var det här den bästa lösningen med att köpa mark av kommunen och bygga nytt, berättar Matts Bylin.

BDX har alltså redan flyttat in och inom en snar framtid hoppas Matts Bylin på ytterligare en hyresgäst i den tredje huskroppen.

– Den har vi medvetet inte färdigställt eftersom det finns olika behov och önskemål beroende på vilken typ av företag det blir som etablerar sig. Det får framtiden utvisa, fortsätter Matts som den här sommaren bara unnat sig några enstaka semesterdagar.

– Det har hänt mycket på senaste tiden så det har inte funnits tid för någon semester. Vid det här laget är jag ganska van vid arbetsdagar på 18-timmar, säger han med ett leende.

Vid en snabb överblick konstaterar vi att det finns gott om utrymmen för ytterligare etableringar.

– Närheten till E4 samt till kommunens järnvägsterminal kommer att underlätta för oss att utveckla BDX:s verksamhet i Örnsköldsvik och Västernorrland. Norrland är vår hemmamarknad och vi siktar på fortsatt expansion längs med norrlandskusten, säger Erik Grundberg.

Publicerat