Onside med Jonas

Är det dags nu, Wenger?

Nu är det höst. Okej då, lite väl negativ, men när väl allsången tagit slut då brukar hösten smyga sig på. Allsång är ju förknippat med sommar. Ett annat tecken som stärker min tes om att det är höst, är att Premier League dragit igång.

Premier League är fotbollsligan jag gillar allra mest . Matcherna är intensiva, närkamperna hårda och supportrarna entusiastiska. Jag kan tycka att ett bottenmöte mellan Leicester och Crystal Palace kan vara minst lika underhållande att se på som ett upphaussat Manchesterderby. Inramningen och inlevelsen runt matcherna känns lika äkta i London som i Swansea, och det säger en hel del om ligan.

Mitt intresse för den engelska ligan började med Tipslördag i TV4 på 90-talet, där Peppe Eng tillsammans med experten Billy Lansdowne skötte skutan. Idag står Erik Niva för kunnandet i TV-studion och Glenn Strömberg för expertkommenterandet av matcherna, där inlevelselampan blinkar hundra procent. Viasat-gänget gör riktigt proffsiga sändningar och det bidrar ju såklart till en positiv upplevelse kring matcherna.

Jag är ett stort Arsenalfan och många med mig undrar om det är Arsenals tur i år att gå hela vägen? På pappret ser laget tillräckligt starkt ut för att göra det. Självförtroendet känns på topp. Men vad händer i den första matchen? Arsenal förlorar mot lokalkonkurrenten West Ham med 0-2. På hemmaplan! Så bra var det pappret. Tur att säsongen är lång då och mycket kommer hända men ändå onödigt poängtapp.

Kul att det är igång. 

Publicerat