Onside med Jonas

Jag fattar ingenting

Sommar, sol (ibland) och uteserveringar. Livet leker. Eller?

Ja, visst kan det vara så, men för många människor tar livet snabbt en annan riktning, åt ett håll som vänder tillvaron uppochner. Psyket får en törn och allt som varit viktigt innan känns helt plötsligt oviktigt. Det jag undrar över är varför händer tråkigheter oftast bara goda människor? Oskyldiga människor som försöker leva livet. Och varför drabbas vissa av elände efter elände? Vad är meningen med det?

Jag fattar mig inte på det här livet.

Det sägs ju att man blir starkare mentalt av alla motgångar, men jag och mina nära och kära behöver inte bli starkare nu, vi är nöjda som det är. Jag brukar tänka att om jag kunde bli starkare fysiskt istället, då hade jag nog kunnat gå och sluppit rullstolen idag.

Tänker på allt elände i världen som pågar, krig och terror som avlöser varandra, till vilken nytta? Familjer på flykt, tänk dig själv att tvingas lämna ditt hemland, det går inte att föreställa sig den känslan.

Även i Sverige händer det mycket hemskheter just nu, mord, hatbrott och granater som exploderar på gatorna i Skåne. Varför? Och vad gör Hagamannen ute i friska luften?

Jag fattar mig inte på den här världen.

Men trots att livet kan känns tufft och att vi människor inte vet när en motgång väntar, vad som händer i framtiden och varför det händer, så vet jag att med rätt inställning och stor kampvilja kan sjukdomar och krig övervinnas.

Jag måste i alla fall tro på det. Det fattar jag. 

Publicerat