Du är här

2015-08-02 - Musik
  • 65-årige Lundell- still going strong! Foto: Mats Forsgren
  • Drygt 1700 trivdes denna rockiga kväll. Foto: Mats Forsgren
  • Två och en halv timme utan paus- imponerande! Foto: Mats Forsgren
  • Lundell levererade i Skule. Foto: Mats Forsgren

Lundell rockade loss i Skule

Ulf Lundell firar 40 år som artist och på lördag kväll var det dags för Skule Naturscen och dess fantastiskt vackra anläggning och visst blev det rockigt, ös och hög stämning.

Det fasansfulla sommarvädret såg vi, tack och lov, inte av denna lördagkväll, och halvvägs in i showen kunde vi avnjuta en klarblå himmel till tonerna av Ulf och hans fantastiskt bra musiker.
– Jag har inte sett blå himmel på en och en halv månad, utbrast pensionären Lundell och rockade vidare inför drygt 1700 glada och uppsluppna fans.

Sommarturnén tog sin början i Örebro den 26 juni och denna kväll var det dags för Skule, som är ett av 17 ställen som författaren, konstnären, poeten och musikern Ulf Lundell besöker under sin jubileumsturné.

Naturligtvis fick vi höra de odödliga ”Sextiosju”, ”Öppna landskap”, ”När jag kysser havet”,  ”(Oh la la) Jag vill ha dej” och vad vore väl  en jubileumskonsert med legenden Lundell utan dessa höjdare.

Helhetsintrycket: mycket bra av Herr Lundell som tillsammans med sitt band lyckades skapa nostalgistämning och glädjerus bland publiken som mestadels bestod av fyrtio- och femtiotalister. Visst måste man betänka att han nu är 65 år, har en röst som inte bär som förr i alla låtar, men imponerad blir man av denne svenske artist som gav allt och lite till under drygt två och en halv timme (utan paus).
 

Dela med dig av denna artikel på: