Du är här

2015-07-09 - Sommarskoj
I helgen slår knallarna läger i Kornsjö under Nätra marknad. Foto: Sofie Edmark

Nätra marknad intar Kornsjö

Strumpor med djurmönster, renkorv och polkagrisstänger. Utbudet varierar och sträcker sig mellan allt från trästatyer till glaserade munkar. Mellan den 10-12 juli slår Nätra Marknad ännu en gång läger i Kornsjö.

Efter en gles, lång rak väg, där öppna landskap, granar och enstaka hus är vyn, ligger Kornsjö. Två mil från centrala Örnsköldsvik. Där äger i helgen den traditionella Nätra marknad rum för 73:e året i rad.

Under helgen fylls området med knallar som erbjuder allt från korv och tunnbröd till kläder och smycken. Jörgen Westin, från arrangörerna Nätrabygden, berättar att det säljer bäst är det som är ätbart.  

– Vildhasse som säljer korv brukar vara poppis och godiset brukar gå åt, säger han.  

På området kommer det också finnas musik- och dansunderhållning och lekattraktioner för barn. Under lördagen är det även veteranbilsutställning.

Marknaden har sedan sina glansdagar minskat något i storlek, vilket enligt Jörgen Westin beror på att antalet knallar i hela Sverige har minskat. Tusentals människor har under tidigare år besökt marknaden och Westin uppskattar att det lär bli lika många i år.

– Det är svårt att säga hur många som lär dyka upp, det är otroligt väderbaserat. Lite mittemellan brukar vara bäst för besökarantalet.  

Dela med dig av denna artikel på: