Du är här

2015-07-09 - Musik

Fyrverkeriet från Louisiana

Linda Gail Lewis på Nätra Marknad. Lyssna här.

Hon spelar rå och hämningslös boogie woogie, vilket inte är så konstigt med tanke på att hennes storebror heter Jerry Lee Lewis. Lördag 10 juli uppträder Linda Gail Lewis på Nätra Marknad.

Linda Gail är legenden Jerry Lee Lewis yngsta syster och hon var på 60- och 70-talen med på flera av broderns skivor och turnéer. Inte förrän sent på 80-talet tog hon själv plats vid pianot och på hennes soloplattor spänner hon över såväl pop och gospel som country – och naturligtvis boogie woogie.
2000 samarbetade Lina Gail med Van Morrison på platinaplattan ”You Win Again” och 2004 kom ”Lie and Deny” tillsammans med svenska The Rockarounds. På Nätra Marknad uppträder hon med sitt eget band The Pitbulls.

10-12 juli arrangeras marknaden vid Kornsjöstrand för 73:e året och som vanligt är massor av knallar från hela landet på plats. Dessutom blir det veteranbilsutställning, activatorland för barnen, dansshow med Lena Sahlén och uppträdande av Ronnie Sahlén som sjunger allt från Elvis till Christer Sjögren.
Arrangörsföreningen Nätra BFIF har också två onsdagsdanser kvar på programmet. 22 juli till Hudiks och 5 augusti till Bälg-Ollez.

 

Dela med dig av denna artikel på: