Näringsliv

Rent hus – rent samvete

Sedan ett drygt år tillbaka samarbetar två ö-viksföretag när huset, verkstaden eller någon annan lokal ska tömmas och städas.
– Vi vill göra det enkelt för kunderna, säger Mikael Åström och Christer Lindberg.

Nästan tre av fyra förvärvsarbetande i Sverige finns inom tjänstesektorn och andelen ökar hela tiden. Allt pekar på att den utvecklingen kommer att fortsätta och en av kommunens snabbast växande tjänsteföretag heter MIK All Service AB.

Ett bolag som växt från ett enmansföretag till drygt 30 anställda på bara fyra år.
– Det har gått fort och har varit en rolig resa. I våra strategier finns att växa ytterligare, men hur framtiden ser ut är det få som vet, säger Mikael Åström.

För fyra år sedan satt han själv i bilen och besökte kunder för att utföra diverse uppdrag. Nu basar han över ett medelstort och mångsysslande företag med fastighetsservice, målning, tapetsering, tomtskötsel, fönsterputs, lokalvård och slipservice bland sina tjänster.
– Vi passerade 30 anställda så sent som i måndags. Under april, maj och juni ökar uppdragen. Det lugnar ner sig något i juli för att sedan ta rejäl fart ingen och nå de högsta nivåerna under augusti och september, berättar Mikael.

Vi befinner oss i Svedjeholmen, mellan Brogatan och Veckefjärden. Ett stenkast från MIK All Service lilla huvudkontor där arbetsledare, målare, snickare, montörer, lokalvårdare och markarbetare sammanstrålar varje morgon.
Tvärs över vägen finns nämligen Christer Lindbergs verksamhet med omhändertagning av metall, brännbart, deponi och övrigt material som sorteras och transporteras för vidare återanvändning, förädling och energiåtervinning.
– Hit ringer det folk nästan hela tiden som inte vet vad det ska göra med prylarna de vill bli av med. Tillsammans Micke och hans personal hittar vi den mest praktiska lösningen, säger Christer Lindberg och fortsätter:
– Det är ju inte alltid så lätt för den enskilde att bli av med alla grejer när exempelvis gården ska säljas.

Just förråds-, garage-, hus- och lagerrensningar av alla de slag har blivit ett allt större uppdrag för MIK All Service.
– Det är något som mer eller mindre har ramlat på oss. Men kunderna har lärt oss att det finns en stor efterfrågan och då vill vi såklart även utföra den tjänsten, säger Mikael Åström som uppenbarligen lever efter devisen att inget uppdrag är omöjligt:
– Vi vill ju vara ett allserviceföretag med helhetslösningar. Då gäller det att se möjligheter och inte problem.

Samarbetet med Christer Lindbergs skrothantering och transporter är onekligen en lyckad lösning för det unga företaget med stora ambitioner och där ingen uppgift är för märklig för att inte kunna utföras.
– Precis så är det, säger Mikael Åström och rättar till kepsen. Bland allt det mer vardagliga har vi emballerat kassaskåp, skjutsat den äldre damen och inhandlat trädgårdsblommor och kört motorcykel till besiktning.

 

Publicerat