Politik

CUF intar Gideå för förbundsstämma

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, har årets förbundsstämma i Gideå utanför Örnsköldsvik denna vecka.

I år är det CUF Västernorrland med ordförande Andreas Jansson i spetsen som står värd för Centerpartiets ungdomsförbunds förbundsstämma och temat i år är såklart landsbygd!

Över 200 CUF:are kommer att under 4 dagar att diskutera medlemmarnas 123 motioner på Gideågården utanför Örnsköldsvik. Mellan 24-27 juni kommer 143 ombud att rösta fram framtidens och CUF:s nya politik.

Stämman startade igår  söndag den 21 juni med ett förläger för de som är intresserad och det kommer att sträcka sig fram till och med onsdag 23 juni, dagen innan stämman.
På förlägret kommer det att hållas föreläsningar, hållas en fotbollsturnering, arrangeras kosafari och även en surströmmingssafari.

Eftersom maten är en viktig del i vår politik så har det lagts fokus på att mat som ska serveras under stämman är närproducerad, med att allt ska vara svenskt i den mån det går, som lägsta krav.

CUF Västernorrland har under 2014 haft en stark medlemsökning till en mer än fördubbling av antalet medlemmar. För andra året i rad har också CUF på nationell nivå ökat i medlemstal.

 

Publicerat