Du är här

2015-09-16 - Lokalt
16-17 september hålls Landsbygdskonferens i Ö-vik. Foto: Mats Forsgren

Stort intresse för Landsbygdskonferens i dagarna två

Örnsköldsvik är värd för årets upplaga av Landsbygdskonferens Höga Kusten. Idag och imorgon samlas aktörer som är engagerade i landsbygdsutveckling runt om i landet för erfarenhetsutbyte.

– Jätteroligt att vi även denna gång får så god uppslutning. Deltagarna representerar såväl små inlandskommuner som storstadskommuner. Utmaningen att se till de bygder som ligger långt från stad och centralort finns i de flesta kommuner. Den kan bara se ut på lite olika sätt, säger Lena Lindström som är näringslivsutvecklare i Örnsköldsvik och en av de drivande bakom Landsbygdskonferens Höga kusten.

Konferensen gästas den första dagen av civilminister Ardalan Shekarabi och landshövding Gunnar Holmgren som ger ett riks- respektive länsperspektiv på utveckling och tillväxt i landet och på landsbygden. Komikern, sångaren och författaren Ronny Eriksson kommer också för att bidra med sin syn på landsbygden.

Vid ett antal miniseminarier presenteras satsningar inom bland annat lantbruk, besöksnäring, asylmottagning, lanthandel, profilering, service och utveckling i glesbygd. Vid konferensen visas också den guldbaggenominerade dokumentären ”Lägenhet+bil+allt jag har och äger” producerad av Clara Boden, Undrom.

Här kan du ta del av mer information om Landsbygdskonferensen Höga Kusten och programmet i sin helhet.

Dela med dig av denna artikel på: