Du är här

2015-06-16 - Örnsköldsvik

Kusthöjdenköp får vänta

Måndagens kommunfullmäktige öppnades med information om att frågan om Kusthöjden hade lyfts ur dagordningen.

– Vi vill få tid att komplettera våra kunskaper, sa Glenn Nordlund (S) några minuter innan fullmäktige skulle dra igång.

Det är mindre än tre veckor sedan Örnsköldsviks kommun gick ut med ett förslagsbeslut om att köpa tomter på Kusthöjden för 6,8 miljoner kronor. I förslaget fanns också med att befintliga fastighetsägare på Kusthöjden skulle betala 1 miljon för att kommunen på sikt ska anlägga gata och gång- och cykelbana.

I den summan rymdes det också anläggnings- och brukningsavgifter för vatten och avlopp. Avgifter som de boende på Kusthöjden sluppit på grund av konkursen för tre år sedan.

Entreprenören Nicklas Nyberg är den Örnsköldsviksbo som kraftigast kritiserat kommunförslaget. Nyberg har framfört mängder med åsikter – och han har ställt lika många frågor till styrande bakom förslaget. I förra veckan träffades Nyberg och kommunalrådet Glenn Nordlund.
 
– Vi satt i ett par timmar. Det var ett riktigt bra möte där jag fick lyssna på vad han hade att säga och han fick ta del av mina åsikter, säger Nicklas Nyberg till allehanda.se.

Dela med dig av denna artikel på: