Du är här

2015-06-12 - Övrig sport
  • Mattias och Kristoffer bildar laget Tidningen 7 i SwimRun. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Här tränar 7ans lag inför Höga Kusten SwimRun

Det är under tio grader i havsvattnet. Men det hindrar inte Mattias Högdahl och Kristoffer Landfors från att kasta sig i – och simma långt.

– Det gäller att vara väl förberedd inför den 18 juli, säger Mattias.

Vi befinner oss vid Gullviks Havsbad. Vattnet är isande kallt och stranden öde, med undantag av byggarbetare som är i full färd med att färdigställa Det är istället två medelålders män som bestämt sig för att göra en stark insats i Höga Kusten SwimRun som avgörs runt öarna och i samma vatten lördagen den 18 juli. Mattias och Kristoffer bildar laget Tidningen 7 som kommer göra allt för att nå en framskjuten placering.
– Vi har förberett oss väl och har stora förhoppningar om att göra ett riktigt bra resultat. Världseliten är på plats så tyvärr kan vi inte förvänta oss en seger. Men vi ska göra en bra insats som förhoppningsvis räcker ganska långt, säger Kristoffer Landfors strax efter att han och Mattias sprungit upp ur det kalla vattnet.

Höga Kusten SwimRun kommer att starta i Gullvik och precis som namnet antyder handlar det om löpning och simning. Närmre bestämt 35 kilometer där 5,4 består av simning och 29,6 av löpning.
Från Gullvik blir det alltså simning och löpning till och på öarna Råskärsön, Vågön, Klösan, Trysunda och Järvön innan det fortsätter till Balesudden, Sandlågan och målgång när deltagarna, via Genesön, tagit sig tillbaka till Gullvik.
Onekligen ett rejält prov och en äventyrlig utmaning. Helt i Mattias och Kristoffers smak som nu tänker fortsätta att fila på formen.
Så ser du något konstigt ute till havs är det bara 7orna som är tränar.

Fakta SwimRun
Swimrun är en sport där utövaren växlar mellan simning och löpning utan att stanna. Skorna behålls på under simsträckorna och våtdräkten är på under löpningen. Det som kännetecknar swimrun är att den sker utomhus, den har mer än en simsträcka och mer än en löpsträcka. Simningen sker i öppet vatten och den utrustning och de hjälpmedel utövaren har i starten bärs med hela vägen till mål. Flythjälp större än 100×60 centimeter är inte tillåten.

 

Dela med dig av denna artikel på: