Film-TV-Radio

Steampunk, dogma och lokal film

Nu på lördag, 30 maj, ska vinnaren koras i filmtävlingen Dogmatriangel 2015. Samtidigt bjuds det på kortfilmsfestival och filmer i genren steampunk.

Filmfestival X 3 är titeln på lördagens arrangemang på Sliperiet, där filmen står i centrum.
– Vi startade ett filmnätverk för ett halvår sedan, på initiativ av Marie Buhr, och vi började diskutera om att arrangera en filmfestival här i Ö-vik. Alla var överens om att vi ville ha både en festival och en tävling, säger Bobby Andersson, filmlärare på Kulturskolan som sedan augusti i fjol driver en filmskola på Sliperiet.

Det genomgående med filmfestivalen, som man hoppas ska bli årligt återkommande, är att den alltid är tredelad. Först blir det visning av kortfilmer som skapats i närområdet, i år visas bland annat film som gjorts på filmskolan, och därefter ska tävlingen Dogmatriangel 2015 avgöras.
Tävlingen har varit öppen för alla och bidragen ska vara mellan 3 och 6 minuter långa, och dessutom innehålla tre element – gummihandskar, ett badkar och den något udda repliken ”Är det din häst?”.
– Efter tävlingen blir det filmvisning av en särskild genre. I år är det steampunk och vi ska visa närmare tio olika titlar.

På programmet står bland annat Anthony Lucas Oscarsnominerade ”The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello”. Lokala filmaren Anna Tjernström ska också berätta om arbetet bakom sin dokumentär om modedesignern Anton Hörnfeldt, den tidigare ö-viksbon som numera håller till i New York.

 

Publicerat