Mat & dryck

Mjälloms Tunnbröd satsar på besökscentrum

Tunnbröd är i hetluften. Mjälloms Tunnbröd har öppnat en bageributik och ett besökscentrum mitt i hjärtat av Höga Kusten.
– Vi har sett ett kraftigt ökat intresse för tunnbröd och många har kontaktat oss för besök. Nu gör vi slag i saken och skapar ett besökscentrum, säger Torbjörn Ullsten, ägare till Mjälloms Tunnbröd.

Höga Kusten är ett av Sveriges snabbast växande besöksmål. Samtidigt har matturism vuxit sig allt större i Sverige.
– Svenskt mathantverk är mer intressant än någonsin och trenden att vilja lära sig om traditionellt hantverk har aldrig varit större. Vi vill erbjuda turisterna ett trevligt besöksmål i sommarsverige, säger Torbjörn Ullsten.

Intresset för tunnbröd ökar och tunnbrödets ursprung går att spåra till Höga Kusten.
– Därför känns det självklart skapa ett besökscentrum just här, säger Torbjörn Ullsten.

I Mjälloms besökscentrum kan man lära sig mer om det traditionella hantverket och företagets unika historia.

– I snart 100 år har vi bakat tunnbröd. Vi kavlar, naggar och bakar brödet på precis samma sätt som förr. Som tunnbrödsoriginalet vill vi berätta och sprida kunskapen om svensk matkultur till fler, säger Torbjörn Ullsten.

Mjälloms nya besökscentrum och butik invigdes den 20 maj. Här kan man köpa Mjälloms alla tunnbrödssorter till fabrikspriser och även andra delikatesser från Höga Kusten. Man kan även få en rundtur i bageriet om man bokar visning i förväg.

Publicerat