Du är här

2015-05-16 - Mat & dryck
  • Barbro Uhlin, eldsjäl inom mathantverk, är förstås på plats på Vitsippans dag i Brynge. Foto: Håkan Nordström
  • Francesca Ferrán arrangerar Spansk marknad i Övervike. Foto: Håkan Nordström

Mat i massor

Vitsippans dag i morgon söndag, 17 maj, i Brynge är först ut av tre kommande matmässor.

Tre olika matmarknader är på gång. Vitsippans dag i Brynge Kulturområde, Europeiska marknaden i centrum och Spansk marknad i Övervike, Arnäsvall.

Vitsippans dag i Brynge är först ut nu på söndag 17 maj, 11-15, och som vanligt finns det bland annat kött, fisk, bröd, grönsaker, choklad och annat härligt – och självklart är allt närproducerat.
20-23 maj är den Europeiska marknaden tillbaka på Stora torget i centrum, med handlare från många länder som bland annat erbjuder holländska ostar, spanska korvar, franska bakverk och engelsk fudge – och en massa lagad mat. 10-18 varje dag.

Lördag 23 maj, 10-15, är det sedan dags för den återkommande Spanska marknaden i Övervike, Arnäsvall.
– I år har vi bland annat lite specialiteter med spansk choklad med medelhavssalt, vinäger och ekologiska teer, säger Francesca Ferrán som självklart har lagat till en rad läckerheter.
 

 

Dela med dig av denna artikel på: