Du är här

2015-05-08 - Friluftsliv

Så här springer Örnsköldsvik

Så här ska idrottsälskarna springa, jogga eller gå i Örnsköldsviks stadslopp i samband med Idrottsyran 12 september.
– För närvarande är 2 000 startkort ute till försäljning och vi räknar med fler, säger Tommy Häggström i arrangörsstaben.

Idrottsyran är tänkt att bli en idrottens manifestation i Örnsköldsvik. Ett utmärkt tillfälle för alla idrottsföreningar att årligen marknadsföra sin idrott och stärka klubbkassan. I och kring Fjällräven Center blir det en mäss- och aktivitetsdag den aktuella lördagen och när kvällsmörkret lägger sig över innerstaden går startskottet för Örnsköldsviks stadslopp med tusentals deltagare.

– Vi hoppas och tror att det blir en riktig folkfest där ung som äldre, elitlöparen, motionären och till och med soffliggaren tar sig runt banan. Hela innerstan ska sjuda av liv och vi hoppas på många aktiviteter i gathörnen, fortsätter Tommy Häggström.

Närmare 20 idrottsföreningar är för närvarande engagerade i försäljningen av startkort och ett flertal planerar för att delta under mäss- och aktivitetsdagen. Men det finns utrymme för fler.
– Absolut. Fortfarande är det ganska många som inte riktigt vet vad Idrottyran är för något och det får man såklart alltid räkna med när man drar igång något nytt. Men med tanke på responsen och alla kommentarer är vi övertygade om att vi är rätt ute, säger Tommy och uppmanar fler idrottsföreningar att ansluta sig.
– Vi har redan en stor variation bland de anmälda klubbarna, men det finns som sagt utrymme för fler. Målsättningen är att Idrottsyran blir ett stort och givet inslag bland höstaktiviteterna i Örnsköldsvik.

Elitlöpare, motionärer, joggare, lufsare och flanörer springer ett eller två varv på den cirka fem kilometer långa banan i Örnsköldsviks centrum. Och uppmärksammad målgång sker under mediakuben inne på isovalen i Fjällräven Center.
Ö-viksföretaget Sport & Adventure står tillsammans med idrottsföreningarna och Tidningen 7 bakom arrangemanget med samarbetspartners i form av CoreIT och Örnsköldsviks Kommun.
– Vi tycker att det här är ett jättebra initiativ som vi gärna vil bli förknippade med. Jag hoppas att vi kan få till en riktig folkfest, säger Anna Lundgren, marknadsansvarig på Tidningen 7.

Läs mer om Idrottsyran


 

Dela med dig av denna artikel på: