Näringsliv

Elforest Technologies största elhybridprojekt

Huddig AB har utvecklat en unik elhybriddriven grävlastare. Med hjälp av Ö-viksföretaget Elforest Technologies presenteras en miljövänligare, tystare och kraftfullare konceptmodell av det nya fordonet.

ElforestTechnologies har på uppdrag av Huddig AB utvecklat och levererat elhybridkomponenter och tjänster för utvecklingen av den nya konceptmodellen. Elhybriddrivlinan gör det möjligt att utföra arbeten med tystare gång och mindre utsläpp, och kan samtidigt ge full effekt även med avstängd dieselmotor. Grävlastare med elhybridkomponenter från Elforest Technologies är därmed skonsammare för både omgivning och miljö.

– Vi är glada att Huddig kom till oss med visionen om att bygga en elhybriddriven grävlastare. Idag är vi mycket stolta över att vi varit med om att göra den visionen tekniskt möjlig, berättar Per-Anders Bjuggstam, vd för Elforest Technologies.

Elforest Technologies leverans omfattar ett kraftfullt generatorpaket monterad på dieselmotorn, elektriska hjulmotorer och batterier med det egenutvecklade trådlösa batteri-övervakningssystemet.
Elforest har även deltagit i konstruktionsarbetet och utvecklingen av styrsystemet, för integrationen av de nya komponenterna i Huddigs konceptmodell.

- Efterfrågan av elhybridlösningar ökar, från t.ex gruv- och skogsindustrin. I vår prototypverkstad kan vi erbjuda möjligheten att förverkliga våra kunders icler med både systemdesign och maskinkonstruktion, säger Per-Anders Bjuggstam i ett pressmeddelande.
 

Publicerat