Näringsliv

Enträgen nyföretagare

När Jennifer Pettersson hade svårt att kombinera heltidsträningen med anställning startade hon eget i stället.

Efter det två timmar långa morgonpasset i sporthallen på Paradiset, när många fortfarande sitter och gäspar vid frukostbordet, tar hon sig till den egna butiken för att förbereda för öppning. Några timmar efter lunch är det dags igen för ett längre pass tillsammans med de andra RG-gymnasterna i ÖGK, Örnsköldsviks gymnastikklubb som alla jobbar hårt för att prestera på de många tävlingarna de deltar i. För Jennifers del var det senast världscup i Portugal som gällde och nu närmast väntar en till världscup i Frankrike följt av SM i maj. Därefter vankas eventuellt VM efter sommaren.

På Jennifers meritlista finns bland annat ett guld i junior SM, två SM-guld för 2012 och 2013, NM-guld i boll, två NM-brons samt mängder av grenmedaljer. Hon har dessutom varit med på fyra VM och två EM.
Att hålla nivån och utvecklas tar sin tid och Jennifer tränar ungefär 7 timmar om dagen, 7 dagar i veckan.

Jag har velat hitta någonting som går att kombinera med träningen, men det är svårt att hitta ett jobb där man kan komma ifrån på de tider som behövs. Det är få som är intresserade av att anställa någon som säger att de bara kan jobba vissa tider och måste kunna gå ifrån, så jag tänkte att om jag startar eget så kan jag själv bestämma när jag ska jobba, säger Jennifer och berättar att det var på väg hem från ett av träningspassen som hon kom på just vad det egna företaget skulle bli.
– Vi har ju ingen fitnessbutik i stan, det kan jag starta, tänkte jag.
Jennifer pratade med sin mamma och yngre syster Cassandra, som också tävlar i rytmisk gymnastik. De gillade idén och redan efter ett par veckor började det letas lämplig lokal och när hon såg en skylt vid en lagom stor på Storgatan 20 ringde hon direkt.
Nu har butiken Persistence Fitness, som säljer kosttillskott, träningskläder och tillbehör, varit öppen i två månader.

Namnet kommer ifrån den tatuering som pryder Jennifers högra axel: ”Persistence pays”.
– Det är en påminnelse. För träningen, men även för livet i stort, säger Jennifer och fortsätter.
– Jag blir glad av att träna och känner mig duktig när jag tränar mycket. Det känns bra att åstadkomma någonting och jag känner mig bäst när jag tränar RG eftersom det är jobbigast. Jag står i hallen tidigt på morgonen och är jättetrött, men jag gillar att kämpa igenom det.
– Jag har alltid varit intresserad av mental träning och funderade tidigare på att bli idrottspsykolog, men det är svårt att kombinera en så lång utbildning med RG:n. När jag gick igenom en tuff period i träningen runt 2008-2009 fick jag, om än sent, hjälp med det psykologiska och därefter har jag läst en hel del om det. I framtiden skulle jag vilja plugga mer om mental träning och, så småningom, utvidga företaget till att omfatta även föreläsningar. Eftersom jag själv vet hur viktigt det kan vara skulle jag vilja kunna hjälpa andra med den biten.

 

Publicerat