Du är här

2015-04-15 - Friluftsliv
En stor del av framgångssagan ligger i ett nära samarbeten med Sveriges ledande friluftsföretag där varje partner har just sitt specialistområde. Foto: Markus Sjöberg

Friluftsföretag skapar FriluftsByn

Fler och fler vänder blicken mot naturen för att hitta äventyr och gemenskap. Detta är något som de ledande friluftsföretagen noterat och tillsammans med friluftsentreprenören Jerry Engström bygger man nu upp FriluftsByn i Höga Kusten.

– Det vi ser är en helt ny typ av rörelse där friluftsföretag tillsammans skapar en mötesplats för likasinnade, både erfarna och nybörjare, säger Engström.

För snart tre år sedan föddes iden med att skapa en FriluftsByn, en plats för äventyr, avkoppling och gemenskap. Sedan dess har projektet blivit en nationell angelägenhet och synts i SVT och i de stora tidningarna. Trots att projektet bara är i sin linda lockar idag FriluftsByn äventyrare från hela världen med allt från vandringsfester till friluftsfestivaler.

– Det är uppenbart att det finns en längtan efter äventyr och gemenskap. När vi öppnade dörrarna möttes vi av tusentals likasinnade, responsen har varit helt otrolig säger Jerry Engström initiativtagare till FriluftsByn.

En stor del av framgångssagan ligger i ett nära samarbeten med Sveriges ledande friluftsföretag där varje partner har just sitt specialistområde.
– Det vi ser är en helt ny typ av rörelse där friluftsföretag tillsammans skapar en mötesplats för likasinnade, både erfarna och nybörjare, fortsätter Engström.

Inför sommaren 2015 ligger fokus på vandring, klättring och cykling men det finns planer att utöka aktiviteterna.
– Just nu har vi en dialog med ett antal kajak- och fiskeföretag. Höga Kusten erbjuder några av Sveriges finaste paddlings- och fiskevatten och just paddling och fiske är något som efterfrågas av våra besökare, avslutar Engström.

 

Dela med dig av denna artikel på: