Du är här

2015-04-01 - Örnsköldsvik
  • Så här såg djuret ut. Foto: Martin Karlsson
  • Så här ser ett näbbdjur ut. Kan det verkligen vara ett sådant som siktats i Inre hamnen?

Mystiskt djur siktat i hamnen

När Martin Karlsson promenerade till jobbet i morse fick han en sig en överraskning. I vattnet vid inre hamnen fick han nämligen syn på ett annorlunda djur.

– Det såg ut som en konstig stock och jag såg den mest i ögonvrån, men plötsligt smällde den till i vattnet. Jag trodde att det var en bäver, men sen såg jag att den såg likadan ut i båda ändarna, säger Martin Karlsson.

Martin tog en bild med sin mobiltelefon och skickade in den till webben7 med en förfrågan om någon kunde se vad det var för djur som han sett.

– Vi får in läsarbilder av och till, men den här var av det mer udda slaget, säger 7ans chefredaktör Ulf Eklund. Sälar brukar man kunna se i viken av och till, men någonting sådant här har vi inte sett tidigare.

Redaktionen kontaktade zoologen Lisbeth Castor för att få ett svar på vad det kunde vara som Martin Karlsson fotat.

– Det ser faktiskt ut som om det skulle vara ett näbbdjur, vilket skulle vara väldigt ovanligt för den här delen av världen. Om det nu rör sig om ett näbbdjur är det viktigt att den fångas in snarast eftersom den omöjligt kan klara sig särskilt länge i de här temperaturerna. Det är ett under att den lever, säger Lisbeth Castor som uppmanar människor att hålla utkik efter det stackars djuret.

– Någon måste ha haft den som husdjur och sedan släppt ut den av någon anledning. Folk kan vara väldigt oansvariga.

Ser du ”näbbdjuret”, eller vad det nu kan vara, får du väldigt gärna skicka in dina egna bilder till redaktion@7an.se.

Dela med dig av denna artikel på: