Du är här

2015-04-04 - Musik
Foto: Miki Anagrius

Sjunde i Sjunde 2015 – Petter

Sjunde i Sjunde klockan Sju bjuder Tidningen 7 med samarbetspartners in er alla till Strandparken för en fenomenal kväll tillsammans med Petter.

I onsdags avslutade Petter turnén ”Ikväll är vi kungar” på Cirkus i Stockholm. Om drygt tre månader, 7 juli – Sjunde i Sjunde, står han på scen i Strandparken här i Örnsköldsvik. Men tro inte att den här artisten tar det lugnt däremellan, för Petter är det alltid full fart som gäller.
– Det är ett rasande tempo. Just nu försöker jag avsluta en ny skiva och jag kom nyss hem från USA där jag spelat in med en svensk polare som bor där. Jag ska också göra två symfoni-gig tillsammans med dirigenten Hans Ek. Det rullar på, säger Petter som är väldigt nöjd med den nyss avslutade turnén tillsammans med bland andra Ison & Fille, Lilla Namo, Rosh och Blen.

– Allt kändes jättebra, det var jäkligt schyst. Vi delade upp turnén och kunde vara lite lediga emellanåt, vi var så otroligt många som var med och det gällde att få ihop det så att det funkade för alla. Och det var kul att för första gången få vara en del av en gruppkonstellation, det blir inte samma sak som när man själv går ut och axlar en konsert.

2013 släppte Petter sitt senaste album ”Början På Allt” där han tagit hjälp av bland andra före detta ö-viksbon Vincent Pontare, och 2010 års Sjunde i Sjunde-artist Salem Al-Fakir. Kritikerna öste lovord över Petter och man kunde bland annat läsa följande:
”Med beatet som ständig kompass och texter som berör långt ned i känslonervernas fibrer trotsar Petter alla konventioner.” (Gaffa) ”… levererar ett pärlband av låtar som både skiner och skaver”. (Corren) ”Det är ångesten i bröstet, oron inför framtiden, vännerna och minnena. Det är likaså festen, stoltheten och glädjen” (GP) ”Petter talar med blicken fäst rätt in i vårt kollektiva hjärta.” (Nöjesguiden)

Nu jobbar han alltså med en ny platta, som ska ut under året.
– Före eller efter sommaren. Vi får se, som alltid när man gör sådana här saker. Ett skäl att jag fortfarande är relevant som artist är att jag ställer sjukt höga krav på mig själv när jag gör musik. Gör man inte det blir det inte bra. Skivinspelningar är bökiga och emotionellt otroligt jobbiga. Men i slutet av dagen är allt sjukt kul, det är därför man gör det. Jag har fått förmånen att hålla på med det jag älskar.

Hit till Örnsköldsvik ser Petter fram emot att få komma tillbaka. För två år sedan spelade han på Företagargalan, något han minns med glädje.
– Ö-vik är en bra stad, jag har haft bra spelningar där och det är alltid roligt att åka till städer som man normalt inte besöker. Senast jag var hos er var jag och simmade, det är ett fantastiskt bra ställe ni har. (Paradiset, red. anm.)

Vad kan vår Sjunde i Sjunde-publik förvänta sig när du kliver upp på scenen?
– Mitt material framförallt, och en peppad liveartist som inte varit ute på ett tag och som kommer att tycka att det är skitkul.


Petter Alexis Askergren
Född:
25 maj 1974 i Stockholm.
Karriär: Slog igenom med sitt debutalbum ”Mitt sjätte sinne” 1998 och singlarna ”Vinden har vänt” och ”Mikrofonkåt”. Albumet sålde mycket bra men överträffades ändå av uppföljaren ”Bananrepubliken” (1999).
Ägde och drev skivbolaget Bananrepubliken 1999-2005.
2010 deltog han i första säsongen av ”Så mycket bättre” i TV4.
2012 var han en av coacherna i sångtävlingsprogrammet ”The Voice Sverige”, tillsammans med Carola, Ola Salo och Magnus Uggla.
2013 öppnade han restaurangen ”Käk” på Södermalm.
2014 fick han Begriplighetspriset för sin debutroman ”16 rader”.
I december 2014 var han programledare för Musikhjälpen tillsammans med Kodjo Akolor och Linnea Henriksson.
Album: Mitt Sjätte Sinne (1998), Bananrepubliken (1999), Petter (2001), Ronin (2004), P (2006), God Damn It (2007), X – Greatest Hits (2008), En Räddare i Nöden (2010), Samlar Ut Den (2010), En Räddare i Nöden 2.0 (2011), Början På Allt (2013).
Aktuell: Årets artist på Sjunde i Sjunde.

Insamlingen
Förra året slog vi rekord i antal insamlade kronor på Sjunde i Sjunde. Totalt blev det  hela 48 911 kronor. Årets ändamål för insamlingen som görs av Svenska kyrkan är Rumänien och det handlar om stöd till romer som lever i utsatthet.

Under Sjunde i Sjunde kommer ungdomar från Svenska kyrkan att cirkulera med bössor på konsertområdet och där kan du lägga valfri peng.

Du kan självklart också skänka redan nu!
Swisha valfri summa till nummer: 123 275 72 27

Sjunde i Sjunde klockan Sju

 

2008 – Uno Svenningsson
2009 – Bo Kaspers Orkester
2010 – Salem Al Fakir
2011 – Orup
2012 – Amanda Jenssen
2013 – Petra Marklund
2014 – Agnes
2015 – Petter
När? 7/7 klockan 19.00.
Var? Strandparken i Örnsköldsvik.
Varför? Årets stora publikfest, dessutom är det gratis.
Arrangörer: 7an Mediapartner i samarbete med Övik Energi, Goodtech, Fastighetsbyrån, Eurocon, Nordea, Nordemans Bil, Nybergs och Svenska kyrkan.

 

Dela med dig av denna artikel på: