Musik

Hemvändare startar viscafé

Örnskölds-Vis-sällskap har premiär nu på torsdag, 26 mars, på Sliperiet.

Kenneth Åberg har efter 30 år i exil flyttat hem till Örnsköldsvik och kör nu på torsdag, 26 mars, igång en satsning på viscafé på Sliperiet.
– Visor har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag tyckte att det skulle vara kul att dra igång något med visor i fokus, säger Kenneth, som senaste tiden bott i Västervik.

Första kvällen uppträder Geoff Gray, ursprungligen från Australien men numera bosatt i Docksta, och Jim Edlund från Domsjö. Jim bjuder på svenska Bob Dylantolkningar.
– Det blir Lasse Tennander, Ola Magnell, Ulf Lundell, Mikael Wiehe och Björn Afzelius. Jag har tagit russinen ur kakan, säger Jim som kompas av betydligt yngre Albin Söderlind på bas och Albin Isaksson, percussion.
– Det blir nytt för mig, jag har alltid spelat ensam. Det är roligt att mötas kulturellt över generationsgränserna och jag tror att hela det här konceptet kan bli jätteroligt.

Kenneth Åberg är konferencier under kvällen och hans tanke är att viscafét ska återkomma var tredje eller var fjärde vecka.
– Jag vill försöka, i den mån det går, att visa upp lokala förmågor. Jag vet att det finns många duktiga vismusiker ute i stugorna som inte fått möjlighet att visa upp sig. Det vore kul att lyfta fram dem.

Viscafét pågår 19.00–21.00 och cafét öppnar en timme tidigare. Entrén är fri.

 

Publicerat