Du är här

2015-03-17 - Teater
  • Torgny som ni vill ha det, med Stig Östman ...
  • ... och Gunnar Eklund. Foto: Patrick Degerman

Teatern firar med Torgny

Nio berättarföreställningar med Stig Östman och Gunnar Eklund på Folkan lördag 21 mars.

Örnsköldsviks Riksteaterförening fyller 80 år och firar med en heldag i Torgny Lindgrens anda. Lördag 21 mars ges inte mindre än nio berättarföreställningar med Stig Östman och Gunnar Eklund från Västerbottensteatern.

Under mer än 20 år har Stig Östman och Gunnar Eklund var för sig turnerat och framfört texter av Torgny Lindgren. På Berättarfestivalen i Skellefteå 2012 slog de sina påsar ihop vilket resulterade i ett mycket uppskattat Torgny Lindgren-maraton.

Nu kommer de till Örnsköldsvik för att mellan 14.00 och 20.30 köra nio berättelser i varierande längd, från 10 till 45 minuter.
– Är man intresserad av berättande och vill se riktigt duktiga berättare så ska man absolut gå på det här, säger teaterföreningens sekreterare Sören Viberg som hoppas på full salong.
I programmet har man lagt in två fikapauser och dessutom en middag på Rickard Sångkock.

Teaterföreningens styrelse har nyligen besökt scenkonstdagarna i Sundsvall och där sett delar av det kommande utbudet som blir aktuellt till hösten.
– Det fanns mycket bra att se från både Norrbottensteatern, Västerbottensteatern och Estrad Norr, säger kanslisten Jörgen Hållberg, som gläds åt att föreningen fått nya medlemmar inför jubileet. Just nu har man omkring 200 medlemmar.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: