Du är här

2015-03-12 - Utställning
Stella vid några av Norrflärkegruppens alster. Foto: Elisabeth Bårman/Örnsköldsviks kommun

Där jag finns

Sexåringar ställer ut på museet.

Den 11 mars var det ungt och glatt mingel och vernissage på Örnsköldsviks museum och konsthall. Förskoleklasser från Sidensjö och Norrflärke som, genom Kulturskolan, deltagit i Skapande skola-verksamhet visade upp alster på temat ”Där jag finns”. Sedan oktober har barnen arbetat med bland annat fotografi, färg och lera som uttrycksmedel och nu var det så dags att få visa ett urval av alstren på ett riktigt museum.

Utställningen är en härlig och brokig blandning av bilder. Självporträtten dominerar men även bilder på egna husdjur, intressen, roliga lekmiljöer och en filosofisk betraktelse av himlen är exempel på vad barnen förmedlar om sin plats i tillvaron.
– Barnen har fått utgå från sig själva och det syns tydligt att de fångat sådant som är viktigt för dem, säger Maria Wilcke som varit handledare och inspiratör för det skapande arbete som bedrivits ute på förskolorna

Barnen har med sexåringars frimodiga entusiasm utforskat kamerans möjligheter och många av de unga utställarna berättar att det varit roligt. Även pedagogerna är nöjda med det skapande arbetet
– Projektet har inspirerat till att blanda tekniker på ett nytt sätt och visat att kameran kan användas mer kreativt, säger Monica Nyström på Norrflärkeskolan.

Gäster vid vernissagen var en barngrupp från Hedlundaskolan i Umeå som själva deltagit i liknande projekt förra året. Ni som inte hade förmånen att vara med, passa gärna på att besöka Örnsköldsviks museum och konsthall och ta del av barnens härliga bilder.

Elisabeth Bårman/Örnsköldsviks kommun

Dela med dig av denna artikel på: