Musik

Svängig hardbop

Le Jazz Cool lirar på Brux nu på fredag.

Le Jazz Cool är namnet på en skivetikett som gav ut legenden Charlie Parkers livemusik. Det är också namnet på ett svenskt band som fredag 13 mars lirar i Blueskällarn på Brux.

Två av Sveriges främsta veteranblåsare frontar Le Jazz Cool, som ska ta publiken på en musikalisk resa med fokus i den nutida jazzen och med rötterna i 60-talets hardbop.
Trumpetaren Ulf Adåker och tenorsaxofonisten Krister Andersson är legender på den svenska jazzscenen och de backas upp av tre andra storheter, som tillhör en annan generation jazzmusiker – Daniel Tilling, piano, Filip Augustsson, bas, och Rasmus Blixt, trummor.

– Bandet har funnits ett par år nu och det är väldigt roligt att spela med Krister. Vi har utvecklat ett samarbete som många känner är positivt. Det blir en blandning av mina egna låtar och mer kända saker av George Gershwin och musik från ”My Fair Lady”. Vi har för övrigt en helt färsk platta med oss och på den finns faktiskt en del Evert Taube, det går att göra jazzballader av hans låtar, säger Ulf Adåker och lovar publiken följande:
– Vi försöker göra det så lättlyssnat som möjligt.

Arrangör är Perdido Jazz & Blues.

 

Publicerat