Du är här

2015-03-10 - Onside med Jonas

Hockey varje dag

I like it. Om man som jag älskar att se på hockey så är det här tiden på året som mitt hockeyhjärta slår som hårdast.

Det är nu allt sätts på sin spets. Det är nu nya hjältar föds. Det är nu hockeyn betyder som allra mest. Just i år när SHL ska utökas till 14 lag så har fler lag mer att spela för och matcher som betyder mer har även en annan nerv i sig. Där varje beslut, varje misstag kan vara skillnad på att spela i SHL och harva runt i allsvenskan en säsong till.

Det kvalas hit och dit, det är en allsvensk hockeyfinal här, en slutspelsserie där, och allt avslutas med ett direktkval till SHL, hänger ni med? Knappt jag gör det själv. Och då har jag inte ens blandat in Play-in i det hela.

Men det vi vet är att Modo kommer möta ett hungrigt allsvenskt lag i en serie av bäst av sju matcher. Där jag tror att Rögle skulle bli en svår nöt att knäcka och att Vita Hästen skulle bli en munsbit. Men hur smakar Modo mot Björklöven, egentligen?

Karlskrona är en seger från att ta en SHL-plats nästa år(!). Det vore riktigt konstigt om Karlskrona lirar i högsta serien nästa år och inte Modo.

 

Snart nedsläpp igen för en ny spännande men också oviss hockeyomgång. Härligt med hockey! (när man själv inte behöver vara nervös)

Dela med dig av denna artikel på: