Film-TV-Radio

Gratis bio på Internationella kvinnodagen

SSU och Filmstudio U bjuder alla på Drew Barrymores regidebut "Whip it" i dag söndag klockan 17 på Folkan Teater. Se en trailer här.

– Vi vill uppmärksamma Internationella kvinnodagen, säger Klara Olsson Umegård, ordförande i SSU Örnsköldsvik

Filmen, "Whip it" av och med Drew Barrymore och med Ellen Page i huvudrollen, handlar om den punkiga tonårstjejen Bliss från Texas, som ständigt anmäls till gulliga skönhetstävlingar av sin mamma. Men när hon råkar på en otyglad undergroundkultur på rullskridskor, laddad med korta kjolar och hårda tacklingar, anar hon ett sätt att frigöra sig.

– Filmen är en hyllning till starka kvinnor, säger Klara som också bjuder in alla till ett samtal efter filmvisningen. En diskussion om filmen och om varför vi har en Internationell kvinnodag, och varför den behövs.
– Jag tycker för övrigt att alla dagar ska vara internationella kvinnodagar, den här dagen behövs verkligen överallt.

SSU Örnsköldsvik är med sina runt 100 medlemmar den största SSU-föreningen i Västernorrland.
– Och vi är större än vi någonsin varit. Många är också aktiva, det är kul och det ser ljust ut inför framtiden.

SSU arrangerar filmvisningen tillsammans med Filmstudio U, som ser till att arrangemanget är gratis. Filmstudio U är en ungdomsavdelning inom Örnsköldsviks Filmstudio och den drivs av ungdomar med syfte att visa film gratis på bio - inte bara för ungdomar, utan för alla. Under sportlovet har Filmstudio U också visat två gratisfilmer för barn och ungdomar på Folkan Teater, "Småkryp – långfilmen" och "IRL".

Publicerat