Film-TV-Radio

Gratis sportlovsbio

Två filmer på Folkan i morgon tisdag. Filmstudio U bjuder på entrén.

Som vanligt bjuder Filmstudio U alla sportlovslediga på gratis bio på Folkan Teater. Tisdag 3 mars visas två filmer; ”Småkryp: Långfilmen” för de yngre och ”IRL” som rekommenderas från 11 år.

Några snälla svartmyror finner en ovärderlig skatt. Ett par som haft picknick i skogen har glömt en hel ask med sockerbitar. En liten nyckelpiga kommer till myrornas hjälp under den långa färden med skatten, på väg mot stacken. En färd som är fylld av strapatser och många fiender – framför allt ett gäng elaksinnade rödmyror.

”Småkryp: Långfilmen”, som bygger på den populära tv-serien ”Småkryp”, tog tre år att färdigställa. Och precis som i serien är filmen utan dialog.
”IRL” (In real Life) är en film om ondska bland tonåringar i en värld av sociala medier. När man spelar kan man vara vem som helst, i verkligheten måste man vara sig själv. Det är inte så stor skillnad, i båda fallen måste man vara på sin vakt.

16-årige Elias tillbringar all sin fritid framför datorn, han är utstött och mobbad i skolan och en dag sprids snabbt en förödmjukande film på sociala medier. Samtidigt vill Scarlet, som Elias bara spelat med online, träffa honom på riktigt – IRL.

”Småkryp: Långfilmen” visas klockan 13.00 och ”IRL” (som rekommenderas från 11 år) klockan 15.00. Filmstudio U bjuder alla på entrén, även föräldrar. Men tänk på att om det skulle bli ont om platser så har självklart barnen företräde. Filmerna visas på Folkan Teater.

 

 

Publicerat