Du är här

2015-03-02 - Utställning
  • Teresa Poniatowskas fåglar. Foto: Andrzej Poniatowski
  • La Palma Foto: Andrzej Poniatowski
  • La Palma Foto: Andrzej Poniatowski
  • La Palma Foto: Andrzej Poniatowski
  • La Palma Foto: Andrzej Poniatowski

Poniatowski och Poniatowska

Fantasifulla fåglar och fantastiska fotografier på Ödbergska Gården i mars.

Fantasifulla fåglar och fantastiska fotografier. Idag måndag öppnar en ny utställning på Ödbergska Gården och under hela mars månad är det paret Teresa Poniatowska och Andrzej Poniatowski som visar upp sin konst.

Kanarieöarna har länge varit ett favoritresmål för fotografen Andrzej Poniatowski och han har tidigare ställt ut bilder från både Gran Canaria och Lanzarote. Den här gången är det La Palma som gäller, eller Isla Bonita som den också kallas – ”Den vackra ön”.
– La Palma har ett fantastiskt vulkaniskt landskap blandat med tropisk grönska och kryddat med klara, kontrastrika färger som gör ön till ett paradis för fotografer, säger Andrzej.

Hans härliga fotografier samsas på Ödbergska Gården med hustrun Teresas fantasifulla fåglar i papier-maché. Teresa, som har ett förflutet som lärare i engelska och skapande textil på Hampnäs folkhögskola, är numera konsthantverkare fullt ut och har tidigare ställt ut på bland annat Örnsköldsviks Museum, Rådhuset, Galleri Utås Gård, Mannaminne i Nordingrå, Murberget i Härnösand, Galleri 8 i Sundsvall och på Galleri Hantverket i Stockholm.
Utställningen visas till och med 28 mars.

 

Dela med dig av denna artikel på: