Du är här

2015-02-25 - Musik
Foto: Mikael Johansson

En kväll med Tommy

Tommy Nilsson på Brux nu på lördag.

1989 hade han en stor hit med ”En dag”, men snart är det dags för en kväll med Tommy Nilsson. Lördag 28 februari kommer han till Brux.

– Skriva nya låtar.
Så svarar Tommy Nilsson på frågan vad han har på gång under 2015. Men det blir förstås en hel del mer än så för den folkkäre artisten.
– Jag ska nog ge ut något, men jag vet inte om jag ska överge CD-formatet. Det säljs inte så mycket skivor längre. Annars blir det som vanligt, man jobbar på och det är en hel del grejer som händer. Jag, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson pratar om att göra något ihop i sommar, vi halvgubbar är lite som musikaliska bröder. Om allt faller på plats blir det ganska mycket spelande.

Tre man blir det även när Tommy kommer hit till Ö-vik.
– Det blir lite intimare, lite närmare, lite coolare. Jag har med mig musiker på gitarr och keyboard, vi brukar få det att låta rätt mycket på tre.

Vad kan publiken räkna med att det blir för kväll med Tommy Nilsson?
– En blandning av gammalt känt och nytt okänt på både svenska och engelska, mitt senaste album är på engelska. Någon skön historia blir det nog också, det blir lite mer utrymme att kommunicera när man spelar i trioformat. Texterna blir viktigare, och mellansnacket. Jag försöker ha en kommunikation med publiken, det brukar bli ganska mysigt.

 

Dela med dig av denna artikel på: