Du är här

2015-02-22 - Teater
Charlotte Lindmark som Hope. Foto: Pressbild

Hope – på lunchteater

Succén med lunchteatrar på First Hotel Statt fortsätter och onsdag 4 mars kommer Charlotte Lindmark från Luleå med sin föreställning Hope – en monolog som håller oss vid liv.

Charlotte Lindmark berättar själv om sin föreställning "Hope – en monolog som håller oss vid liv".

– Jag har funderat på det där hoppet som sägs vara det sista som överger en. Om hoppet skull personifieras tror jag att det skulle vara en hon. Hon skulle nog heta Hope. Jag hade en kärleksrelation en gång där tron och kärleken försvann. Till sist fanns bara hoppet kvar. Ett hopp om att det skulle bli som förr eller att framtiden skulle bli bättre fast det inte verkade så. Hur mycket arbete skulle jag lägga ner på att hålla det där hoppet vid liv? Hur länge skulle jag hoppas? Ett halvår till, fem år eller kanske resten av livet?

– Den här monologen har legat och grott inom mig länge. Jag har funderat på det där hoppet som sägs vara det sista som överger en och nu har det blivit en pjäs. Äntligen. Nu hoppas jag du ska roas, våndas och förhoppningsvis få en inblick i olika hoppstilar. Det finns nämligen mycket man kan hoppas på.

Charlotte Lindmark driver Glugg Produktion i Luleå, ett företagsnamn som härrör sig från Charlotte själv som under sin uppväxt hade stort komplex för sin glugg mellan framtänderna. Charlotte gick för övrigt gick teaterlinjen på Hampnäs Folkhögskola för drygt 20 år sedan.

Lunchteatern på First Hotell Statt är ett samarbete mellan Teater Västernorrland, Örnsköldsviks Riksteaterförening och hotellet.
Lunchteatern erbjuder matservering kl. 11:00-11:50. Föreställning kl. 12:00-13:00. Biljetter kan också bokas via Örnsköldsviks Teaterförening, tel. 0660-193 93 / 072-501 93 93.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: