Du är här

2015-02-19 - Musik

Ulf Lundell till Höga Kusten

Ger en av två sommarkonserter i Norrland på Skule Naturscen.

Som vi tidigare berättat ger Carola en konsert på Skule Naturscen fredag 5 juni. Nu har Verkställande Byrån klart även med sommarens andra konsert. Lördag 1 augusti kommer en av landets mest rutinerade rockrävar – Ulf Lundell.
– Lundell gör bara två gig i Norrland och det är klart att det är en ära för oss att han lägger ett av dem hos oss på Skule Naturscen, säger arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån.

Lundell behöver, precis som Carola, ingen närmare presentation. Han firar i år 40-årsjubileum som artist och med 33 plattor och 10 samlingsalbum bakom sig är han närmast en institution inom svensk rock. Lundell är också konstnär och författare, hela 17 romaner och fyra lyrikböcker har han hunnit med.

2006 spelade Ulf Lundell på Parken i Ö-vik och nu är det alltså dags igen för en konsert i Höga Kusten. Och även om det är 33 år sedan han tog hem sin femte och senaste Rockbjörn så är den 65-årige mångsysslaren fortfarande aktuell.
– Lundell är en legend och det känns självklart jätteroligt att vi får hit honom, säger Fredric Wedin.

I ett pressmeddelande skriver Ulf Lundell själv: "Jag har via min blogg Badgers Drift fått massor av förslag på låtar som bör spelas därute i sommar. Vi får se till att leverera. Kanske behövs det en höst också för att ta tag i allt, ja, inte allt kanske, men det som känns möjligt att göra. Mer om det senare i så fall. Dags för hårdträning. Hoppas vi ses därute i sommarkvällarna."

 

Dela med dig av denna artikel på: