Du är här

2015-02-08 - Byggbloggen
  • Klädställningen i klädkammaren är en härlig syn från sovrummet.
  • Armeringen fick löpa längs hela överdelen av klädställningen och vila på armering i de vertikala rören för att klara tyngden av alla klänningar.
  • Även fästena mot väggen armerades. Kopparrören är i princip bara ett hölje för armeringen.
  • Det slutgiltiga resultatet håller för rejäla tyngder. Nu ska bara kläderna hämtas från förrådet så får vi se hur mycket som får plats eller om ytterligare förvaring behövs.

Mer pyssel i bloggen

Vi fortsätter med det viktigaste i ett hus – klädernas förvaring.

Vi hade redan en vägg med fyra garderober (tre för mig och en för maken) bakom skjutdörrar med spegelglas i klädkammaren, men kläderna fick ändå inte plats. Framförallt fanns ingen bra förvaring för min respektingivande samling spektakulära klänningar. Vad gäller klädställningar i handlen är de som finns att tillgå för små på både höjden (för långklänningar) och på längden (för den stora mängden). Så vad skulle vi göra? Då jag numera känner mig mer bekväm i byggbutiker än jag känner mig bekväm med, gick tankarna direkt till vad som finns att tillgå i dessa. Armering, virke och rör – det är bra grejer. Efter lite funderande, skissande och räknande på såväl kostnader som hållbarhet och storlek valde vi att göra en klädställning i kopparrör som vi armerade med, naturligtvis, armering.

Fästena var det stora problemet. Helst hade jag velat ha små kopparfästen, men då jag inte kunde hitta några till vettigt pris på vettig tid skrotades den idén. Istället valde vi att använda rester av köksbänken i valnöt för att matcha golvet. Det blev billigt, dög och sitter som berget. (Så här i efterhand kom jag dock på att jag inte borde oljat alla 6 fästena då det varit snyggare att måla de som är fästa i väggen i samma färg som denna. Men med mer kläder på plats kommer de inte att synas.)

 

Dela med dig av denna artikel på: