Du är här

2015-02-07 - Byggbloggen

Pyssel i bloggen

Då det inte alltid går att köpa det jag vill ha måste det tillverkas. Därför har vi fått pyssla ihop allt från bardisk till klädställningar och skoförvaring för klackskor.

Just en förvaringen för klackskorna upptog rätt mycket av min tankeverksamhet tills jag kom på lösningen: Små armeringsnät satta med distans mot väggen.

Armeringsnät med 5 centimeter mellan järnen införskaffades, målades och sattes upp mot distanser som maken fixade av ratvirke från trädgården. För att tillgodose mina önskemål om en nättare konstruktion hyvlade han bort en del av distanserna så att de smalnade av på ena långsidan av brädorna – den sida som vetter utåt från väggen och som nätet är fäst i. Distanserna målades i samma färg som väggen medan armeringsnätet fick bli svart för att matcha skjutdörrarna med spegelglas (och för att vi råkade ha svart metallfärg). Väl monterat och färdigduttat med färg var det bara att hänga upp skorna på väggen.

Enda nackdelen med konstruktionen är att klilkackarna inte går att hänga upp på i den nya förvaringen, så de får dekorera golvet i stället.

 

Dela med dig av denna artikel på: